image00004                                                                                                      

Wie zit er achter iksimij?

Ik ben Janneke (1979) en heb klassiek autisme. Ik kreeg mijn diagnose op 5-jarige leeftijd. Ik heb net als veel anderen met autisme al een flinke weg afgelegd in de hulpverlening.
In januari 2009 kwam ik terecht bij een S.I.-therapeute terecht, in mijn geval een ergotherapeute, en kwam ik een vorm van hulpverlening en begeleiding tegen die mij echt past en waar ik veel baat bij heb.
Naast autisme vervult mijn paard een bijzondere rol in mijn leven. Hij is een van mijn grootste leermeesters en een van de belangrijkste stabiele, rustgevende en helpende dingen die ik heb . 

Waarom een site en blog?

Omdat ik in het begin nauwelijks iets kon vertellen vroeg ik mijn ergotherapeute of ik haar mocht schrijven. Want dat durfde ik wel. En zo begon ik met mailen en ontdekte zij dat ik mij op die manier goed kon verwoorden. Ze motiveerde me om te gaan bloggen.
Tegelijk miste ik goede informatie over sensorische informatieverwerking (S.I.) in combinatie met autisme. En zo ontstond mijn site en blog.
Ik hoop hiermee meer bekendheid te geven aan de combinatie van S.I.) en autisme. En tegelijk geef ik op deze manier een kijkje in het leven van iemand met autisme.

Waar komt de naam iksimij vandaan?

De naam iksimij klinkt als je het uitspreekt als ‘ik zie mij’. Ik ben door deze vorm van therapie en begeleiding mezelf gaan zien en leren kennen. Toen ik een naam zocht voor mij site kwam een goede vriendin van mij met dit idee en ik vind hem zo treffend dat dit het ook geworden is.

Foto: Maaike van Osch